Депутати «ЕС» заявили про корупцію слуг народа в міськраді Запоріжжя —

газета народного удивления





Дата: 2 декабря, 2022 Автор: operkor 0 Комментарии

Фракція «Європейська Солідарність» у Запорізькій міськраді обурена корупційними схемами, які під час війни намагаються проштовхнути у бюджеті міста на наступний рік.

Об этом сообщает Охота на акул

Вичерпавши всі можливості зупинити корупцію, в «ЄС» прийняли рішення відкликати своїх представників з виконавчої владі — заступника міського голови Олександра Константинова і трьох членів виконавчого комітету. Всі вони зараз захищають країну в лавах ЗСУ, займаються волонтерством і виступають категорично проти того, що зараз відбувається у виконкомі Запоріжжя.

Фракція оприлюднила заяву, де жорстко засудила махінації влади, яка має намір проштовхнути корупційні проєкти на бюджетній сесії. Серед них — створення нових корупційних годівниць, таких як Муніципальна варта, міський морг та нові департаменти, зазначають у «ЄС».

«Бюджет на 2023 рік виконавча влада міста виносить на розгляд громади менше, ніж за 1 добу до його прийняття, без обговорень з громадою та депутатським корпусом.

Крім того, на весь світ пролунала ганебна для нашого міста історія з розкраданням гуманітарної допомоги, до якої, за даними НАБУ та СБУ, причетне вище керівництво м. Запоріжжя та Запорізької області.

Наша фракція та наша політична сила всі свої зусилля спрямовує на досягнення перемоги і ми вимагаємо, щоб правоохоронні органи зі своєї сторони зробили все для виявлення винних та притягнення до відповідальності корупціонерів і злочинців, в першу чергу тих, хто сидить у владних кабінетах!

В європейській цивілізованій державі, якою є Україна, будь-який політик після такого резонансу пішов би у відставку. Тим більше, що майже 100% запоріжців абсолютно впевнені в тому, що звинувачення НАБУ й СБУ мають підґрунтя.

Фракція «Європейська Солідарність» у Запорізькій міській раді готова до конструктивної роботи разом з іншими фракціями у разі повернення до наступних принципів:

— прозорості;

— розвитку Запоріжжя;

— прийняття рішень виключно в інтересах громади», — йдеться у зверненні.

Депутати «Європейської Солідарності» заявили, що не голосуватимуть за ганебні корупційні рішення.

«Ми приймаємо наступні рішення:

1. Не голосуємо за сесійні рішення, які не відповідають вище наведеним принципам.

2. Відкликаємо представників «Європейської Солідарності» у виконавчій владі: членів виконавчого комітету Запорізької міської ради: Андрія Бережного , Олексія Діордієва, Максима Кордупу та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Олександра Константинова

3. Звертаємося до правоохоронних органів з вимогою максимально швидко, професійно і об’єктивно завершити слідство та притягнути винних до відповідальності. Незважаючи ні на високі посади, ні на політичну приналежність», — зазначається в заяві.

Депутати фракції наголошують: про корупційну складову головної сесії року говорить в тому числі і неодноразове перенесення засідання. Сесію, яка мала відбутись вчора, знову перенесли.


Источник: Русский слон

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.