Київрада доручила забрати в орендарів закриті об’єкти укриття

укриття,костантинівська

Київська міськрада врегулювала доручила вилучати у орендарів об’єкти укриття, якщо вони перешкоджають їх використанню у якості споруд цивільного захисту .

Таке рішення напередодні підтримали 64 депутати, повідомляє пресслужба Київради.

За словами секретаря міськради Володимира Бондаренка, на сьогодні 27,5% укриттів у столиці перебувають у приватній власності. Доступ до них у більшості випадків унеможливлено, тому або власники відновлять доступ людей, або ці укриття будуть у них вилучені.

"Рішенням передбачено, що укриття, які передано в оренду, будуть вилучені протягом 24 годин, якщо орендар буде перешкоджати їх використанню за призначенням. До укриттів має бути забезпечено цілодобовий доступ населення", – сказав Бондаренко.

За його словами, орендарі також мають підтримувати громадський порядок на прилеглих до них територіях, а у комунальних укриттях – ще й забезпечити цілодобову охорону.

Читайте також: Київрада виділила ще 750 мільйонів на ремонт укриттів

"Крім цього, доручено розробити систему дистанційного відкриття замків для доступу до укриттів, а також розробити та затвердити за погодженням із ГУ ДСНС України в місті Києві правила роботи укриттів у приміщеннях з обмеженим доступом, зокрема це стосується закладів освіти, медичних стаціонарів", – додав Бондаренко.

Секретар Київради також повідомив, що депутати направили звернення до Кабінету міністрів з проханням встановити кримінальну відповідальність за недопуск населення до укриттів для власників, користувачів та балансоутримувачів усіх форм власності.

Як повідомлялося, станом на 9 червня міські та районні служби у Києві спільно з представниками поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій перевірили 4,2 тисячі укриттів та сховищ із наявних 4,6 тисячі.

Придатними для укриття під час повітряної тривоги визнали майже 2,9 тисячі, – тобто дві третини укриттів та сховищ. Іще 736 – можуть бути укриттями за умови належного облаштування, 578 – не відповідають нормативним вимогам до приміщень, де можуть бути облаштовані укриття.

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.