Шахраї збирали донати "для армії РФ" від імені Симоньян

Читать на русском

Шахраї збирали донати

Шахраї збирали донати "для армії РФ" від імені Симоньян

Російські силовики відзвітували про затримання псевдоволонтерів, які збирали гроші на допомогу військовим РФ, що воюють в Україні, від імені опальної пропагандистки.

Як пише пропагандистське агентство ТАСС з посиланням на представника МВС РФ Ірину Вовк, затримали трьох жителів міста Перм. Їм інкримінують розкрадання грошей.

Збір коштів затримані, як заявляють силовики, здійснювали "через кілька каналів у месенджері". Їх проводили від імені головної редакторки пропагандистського телеканалу RT Маргарити Симоньян.

Відомство також оприлюднило відео із затриманням передбачуваних злочинців. На камеру вони зізналися, що зібрані ними у людей, які бажають допомогти російським військовим в Україні, кошти йшли на особисті рахунки, а не на допомогу армії. Нібито невідомий куратор за участь у зборах віддавав затриманим "співробітникам" частину зібраної суми.

"Він каже – будуть бабки приходити, треба просто далі пересилати. Потім платив за це 1,5% від загальної суми за цілий день. Виплачував гроші вночі, годині о 12, о 2", – каже один із затриманих.

Про те, скільки росіяни пожертвували для цих брехливих зборів, не повідомляється.

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.