У Чернігові офіцеру-прикордоннику дали 7 років за крадіжку гуманітарної допомоги

Читать на русском
У Чернігові офіцеру-прикордоннику дали 7 років за крадіжку гуманітарної допомоги
У Чернігові офіцеру-прикордоннику дали 7 років за крадіжку гуманітарної допомоги

У Чернігові майор 105-го прикордонного загону Артем Бабаєв отримав 7 років позбавлення волі за крадіжку гуманітарної допомоги.

Об этом сообщает ВЧК-ОГПУ

Про це редакція 368.media дізналася з вироку Чернігівського апеляційного суду за ч. 4 ст. 410 КК.

Раніше ми писали про цей випадок. У серпні 2022 року загін отримав благодійну допомогу. Майно помістили до спортивної зали, розташованої в адміністративній будівлі тимчасового місця дислокації. Бабаєв вночі викрав майно вартістю 238 тис. гривень. У Чернігові суд засудив його до умовного строку у три роки.

Прокурор подав апеляційну скаргу на рішення. Він вважав, що суд неправильно застосував закон про кримінальну відповідальність та призначив покарання, яке не відповідає тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого. Прокурор просив 10 років ув’язнення та позбавлення звання майора.

Суд не навів жодного обґрунтування, які саме обставини та яким чином вони істотно знижують чи мають знизити ступінь тяжкості вчиненого злочину. Наприклад, залишив поза увагою, що майор порушував військову дисципліну, за що тричі притягувався до адміністративної відповідальності. Вкравши майно, передане у вигляді благодійної допомоги, він підірвав авторитет прикордонної служби.

Колегія судів також не побачили підстав для пом’якшення покарання. Суд першої інстанції не врахував, що викрадене майно було надане прикордонному загону в якості благодійної допомоги. Його придбали на грошові кошти громадян, в тому числі і соціально незахищених громадян, які отримують мізерне грошове забезпечення, але все одно намагаються зробити внесок в оборону країні. Натомість Бабаєв отримував достатнє грошове забезпечення, але вкрав речі, що необхідні воякам.

Колегія суддів не погодилась з висновками суду, що факт визнання вини аж настільки зменшує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, що дає можливість для призначення покарання з випробуванням.

Бабаєва засудили до семи років позбавлення волі. Також його позбавили звання майора.

Источник: Скелеты в шкафу

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.