Екснардепа викрили на ухиленні від сплати податків

Читать на русском
Екснардепа викрили на ухиленні від сплати податків
Екснардепа викрили на ухиленні від сплати податків

Сільгосппідприємство екс-нардепа ухилилося від сплати податків на 42,4 млн гривень. Про це повідомляє БЕБ.

Об этом сообщает Растрига

Детективи БЕБ викрили схему ухилення від сплати 42,4 млн грн податків сільськогосподарським товариством, що належить народному депутату VII скликання, власнику низки загальновідомих торгових марок молочної продукції.

За результатами обшуків за чотирма адресами в адміністративних та офісних будівлях сільськогосподарського товариства, в тому числі на Кіровоградщині, вилучено фінансово-господарські документи, які використовувалися при вчиненні кримінального правопорушення та готівка в сумі понад 7,8 млн гривень. Упродовж 2021 року службові особи вказаного підприємства завищили податковий кредит в деклараціях з податку на додану вартість. Це сільськогосподарське підприємство, документально оформлювало фінансово-господарські операції із закупівлі зернових культур у суб’єктів господарювання з ознаками «фіктивності».

Йдеться про екс-нардепів Олександра Табалова та його сина Андрія, а також їх ПрАТ «Юрія» (Черкаси), у якому кожен із власників володіє по 41,72% у статутному капіталі.

ПАТ «Юрія» – правонаступник Черкаського міськмолокозаводу із проектною потужністю 25 тонн переробки сировини на день. Підприємство є виробником молочної продукції під ТМ «Волошкове поле», входить до десятки найбільших українських виробників молока.

До складу підприємства входять дочірні підприємства «Юрія-2» – мережа фірмових магазинів та кіосків у Черкасах та «Юрія-транс» – автотранспортне підприємство, яке доставляє сировину та матеріали на переробку, продукцію у торгові точки, а також надає інші транспортні послуги.

368.media

Источник: Преступная Россия

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.