Американська DFC схвалила в Україні п’ять проєктів на $380 мільйонів: Найбільше отримав агрохолдинг Косюка

деньги,доллар,доллары

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) схвалила п’ять нових проєктів в Україні в останньому кварталі 2023 фінансового року уряду США (охоплює період з 1 липня по 30 вересня 2023 року), загальною вартістю понад $380 млн для підтримки продовольчої безпеки , малого бізнесу, системи охорони здоров’я та міжнародної торгівлі.

Як ідеться в повідомленні Міністерства економіки, зокрема, DFC виділила $250 млн для підтримки зусиль українських птахівників і виробників зерна щодо пом’якшення наслідків війни Росії проти України.

DFC також оголосила про укладення двох окремих угод на загальну суму $60 млн з українськими банками щодо мобілізації капіталу для сталої підтримки малого та середнього бізнесу шляхом полегшення їхнього доступу до фінансування в Україні.

USAID підтримуватиме кожну з цих транзакцій технічною допомогою. Мікропідприємства, а також малий і середній бізнес матимуть можливість отримати фінансування в банках з пом’якшеними вимогами, оскільки гарантії DFC використовуватимуться для доповнення застави позичальників.

Четвертий проєкт стосується гарантій у розмірі $50 млн, які надаються для Глобальної програми фінансування торгівлі Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка розширила доступ українських банків до фінансування міжнародної торгівлі. Цей проєкт підтримує критичні потоки як імпорту, так і експорту для українських компаній.

DFC також оголосила, що надає $25 млн страхування від політичних ризиків для Superhumans Center, некомерційного центру, який працює у сфері протезування та реабілітації людей, поранених під час війни в Україні.

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) є урядовою установою фінансування розвитку Сполучених Штатів. DFC співпрацює з приватним сектором для фінансування вирішення найбільш критичних проблем, з якими сьогодні стикається світ. Корпорація інвестує в різні сектори, включаючи енергетику, охорону здоров’я, інфраструктуру, сільське господарство, малий бізнес та фінансові послуги.

Раніше повідомлялося, що Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Корпорація міжнародного фінансування США (DFC) надають українському агрохолдингу "МХП" кредити на загальну суму $480 млн на рефінансування боргу і підтримання поточної діяльності.

Автор: Галина Ялівець

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.