У ЗСУ розповіли, що відбувається в Новій Каховці

Читать на русском
У ЗСУ розповіли, що відбувається в Новій Каховці
У ЗСУ розповіли, що відбувається в Новій Каховці

У Новій Каховці Херсонської області все ще знаходяться російські війська, місто мешкає в умовах окупації. Там посилилося переслідування мирних жителів, які не згодні з режимом країни-агресора.

Об этом сообщает Роспресс

Про це в ефірі телеканалу " Ми-Україна " вранці 24 березня повідомив начальник прес-служби тактичної групи "Гром", капітан-лейтенант Збройних сил Дмитро Плетенчук. За його словами, "поліцейські" заходи окупантів у тимчасово захопленому місті відбуваються постійно.

"Вони [росіяни] вишукують нелояльне до себе населення, а його там багато... Постійно дезінформують місцевих та намагаються переконати, що "Росія тут назавжди" та "Україна їх покинула" – це основні наративи", – сказав військовий.

Він додав, що періодично путінські армійці завдають ударів по Новій Каховці з мінометів, щоб звинуватити у цьому ЗСУ.

Дмитро Плетенчук

Нагадаємо, що Генеральний штаб ЗС України ввечері 23 березня повідомив про те, що війська РФ нібито залишили Нову Каховку, але незабаром спростував свою заяву .

Українські військові уточнили, що ворог ще перебуває у місті. "Інформацію про нібито відхід противника з даного населеного пункту було оприлюднено в результаті некоректного використання наявних даних. Однак, ми неодмінно звільнимо і Нову Каховку", – наголосили у ГШ ЗСУ.

Нагадаємо, що вказане місто потрапило під російську окупацію ще на початку повномасштабної війни у лютому 2022 року.

Нова Каховка на карті

Источник: Правда РУ

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.