Екскомандиру кримського «Беркуту» повідомлено про підозру у державній зраді

Силовики кажуть: одразу після звільнення Збройними силами України території Криму підозрюваного буде затримано

В Офісі генпрокурора заявили, що колишньому командиру підрозділу МВС «Беркут» у Крим повідомлено про підозру у державній зраді.

Об этом сообщает ВЧК-ОГПУ

«За даними слідства, екскомандир полку міліції під час окупації АР Крим у 2014 році перейшов на бік ворога. Він вступив на службу до незаконно утвореного територіального органу МВС РФ – «Міністерства внутрішніх справ по Республіці Крим». Підозрюваний обійняв посаду командира так званого спеціального загону швидкого реагування «СОБР».Тим самим він сприяв функціонуванню незаконно створених окупаційних правоохоронних органів РФ на території АР Крим, зміцненню їх влади та недопущенні контролю України над цією територією», – йдеться в повідомленні.

У Державному бюро розслідувань додають, що одразу після звільнення Збройними силами України території Криму підозрюваного буде затримано та «забезпечено невідворотність відповідальності за вчинення державної зради, яка не має строків давності притягнення до кримінальної відповідальності».

Санкція статті передбачає покарання до довічного ув’язнення.

Окупація та анексія Криму Росією

У лютому 2014 року в Криму з’являлися озброєні люди в формі без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю Верховної Ради Криму, Сімферопольський аеропорт, Керченську поромну переправу, інші стратегічні об’єкти, а також блокували дії українських військ. Російська влада спочатку відмовлялася визнавати, що ці озброєні люди є військовослужбовцями російської армії. Пізніше президент Росії Володимир Путін визнав, що це були російські військові.

16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся не визнаний більшістю країн світу «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали результати голосування на «референдумі». Президент Росії Володимир Путін 18 березня оголосив про «приєднання» Криму до Росії.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції.

Росія заперечує анексію півострова та називає це «відновленням історичної справедливості».

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Источник: Russian Post

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.