М’ясо з личинок мух: Росіян просять не бути упередженими та пропонують локшину з комах

цвіркун

У Росії почали виробляти продукти з цвіркунів.

Локшину, снеки, шоколад та печиво з цих комах представили на форумі Innofood 2023 у Сочі. Вся продукція випускається у Росії, а цвіркунів постачає Китай, передає The Moscow Times.

Відвідувачі заходу могли скуштувати цвіркунів у спеціях, а також придбати харчову добавку з цвіркунового борошна та порошку вітграсу, який виготовляється з молодих пагонів пророщеної пшениці. За словами виробника, добавка містить високу кількість білка, а також багата на вітаміни і мінерали. Її пропонується використати, щоб "різноманітнити раціон".

Минулого року в рамках форуму віцепрем’єр та міністр промисловості та торгівлі Денис Мантуров заявив, що росіянам потрібно "міняти ментальність" щодо альтернативних продуктів із рослинного білка, а владі країни – підтримувати їхнє виробництво.

Мантуров закликав громадян не бути упередженими та оцінити м’ясо, наприклад, з личинок мух.

"Це справді здивування, коли у світі використовується білок із личинки чорної левини, і ми тут йдемо в ногу з часом. Напевно, треба трохи попрацювати з ментальністю. Хоча, напевно, до всього людина адаптується, і до такого теж", – говорив Мантуров.

За оцінками головного дієтолога МОЗ, наукового керівника Федерального центру харчування, біотехнології та безпеки їжі Віктора Тутельяна, Росії також "важливо мати альтернативний доробок на випадок непередбачених ситуацій".

З ним погоджується директор ВНДІ харчових добавок ФНЦ харчових систем ім. Горбатова РАН Веніамін Сітнов.

"Скажімо, зараз Росія повністю забезпечує себе традиційними продуктами, тому в їжі комах немає необхідності. Але що буде завтра? До того ж, є і експортний потенціал", – зазначив він.

Автор: Галина Ялівець

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.