Україна отримала $550 мільйонів від Світового банку на пільгові кредити для аграріїв

аграрии

Україна та Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) підписали грантову та кредитну угоди у рамках проєкту Світового банку "Екстрений проект надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України" (ARISE).

Як повідомила пресслужба Міністерства фінансів, фінансування проєкту складається з позики Світового банку у розмірі $5230 млн із Цільового фонду ADVANCE Ukraine, що підтримується урядом Японії, та гранту у розмірі $5320 млн від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF).

"Проєкт має на меті підтримати доступ сільгоспвиробників до фінансування через пільгове кредитування та гранти. $500 млн США із загального обсягу коштів будуть спрямовані на фінансування Державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" в 2023-2024 роках з фокусом на аграрні підприємства", – зазначається у повідомленні.

Крім того, українські сільгоспвиробники матимуть можливість отримати гранти, на які передбачено близько $50 млн у рамках ARISE.

Загалом реалізація "Екстреного проекту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE)" передбачає надання Україні $700 млн на підтримку сільського господарства.

Як повідомлялося, за оцінками Світового банку, екстрений проєкт надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE) дозволить надати пільгові кредити та гранти для понад 90 тисяч українських фермерів.

Автор: Михайло Орлюк

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.