США пропонували Ізраїлю альтернативу наземному наступу на Сектор Гази, – WP

Читать на русском

США пропонували Ізраїлю альтернативу наземному наступу на Сектор Гази, – WP

США пропонували Ізраїлю альтернативу наземному наступу на Сектор Гази, – WP

Американська влада, як повідомили журналісти Washington Post, вважає, що щільний міський ландшафт території та розгалужена мережа тунелів у секторі Гази завадить ЦАХАЛу знищити ХАМАС.

США намагалися переконати Ізраїль відмовитися від повномасштабного наземного наступу в секторі Гази на користь масової операції з використанням авіації та сил спеціальних операцій. Про це повідомило видання Washington Post.

Офіційні особи США начебто заявляли, що повномасштабне наземне вторгнення загрожує ширшій війні на Близькому Сході і ставить під загрозу життю сотень заручників адміністрація президента Джо Байдена закликала Ізраїль переглянути свої плани щодо великого наземного наступу в секторі Гази і натомість вибрати більш "хірургічну". У рамках цього задуму авіація та сили спеціальних операцій мали здійснити точні цілеспрямовані рейди на цільові цілі та інфраструктуру ХАМАСу.

Представники адміністрації, як інформують журналісти, стурбовані потенційними наслідками повного наземного нападу. Офіційні особи дедалі більше сумніваються, що це досягне заявленої мети Ізраїлю щодо ліквідації терористичної організації. Представник американської влади також припустив, що це може зірвати переговори щодо звільнення майже 200 заручників. Дипломати вважають, що останніми днями вони досягли "значних" успіхів, щоб звільнити низку з них, потенційно включаючи деяких американців.

"Офіційні особи США закликали Ізраїль провести критичну оцінку того, чи справді це досягне мети знищення ХАМАСу з огляду на щільний міський ландшафт території та розгалужену мережу тунелів", — ідеться в повідомленні.

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.