НАБУ повідомило про підозру організатору корупційної схеми з вугіллям для "Укрзалізниці"

уголь

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована анктикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру власнику приватної компанії, яка причетна до заволодіння майном АТ "Укрзалізниця".

За даними слідства, внаслідок схеми державній компанії завдано 11,8 млн грн збитків, повідомляє пресслужба НАБУ.

Загалом у цій справі вже четверо підозрюваних. Іншим трьом учасникам схеми – колишнім заступнику керівника філії АТ "Укрзалізниця", керівнику відділу матеріально-технічного забезпечення та керівнику приватної компанії про підозри повідомили у жовтні 2021 року. Дії усіх підозрюваних кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України.

За даними слідства, у 2018 році одна з філій АТ "Укрзалізниця" провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів.

"Підозрюваний керівник філії, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі діяли на користь "обраного" постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами", – зазначається у повідомленні.

Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тонни вугілля станом на дату укладання договорів становила 3 770 грн, у той час як АТ "Укразалізниця" уклала договори за ціною 4 563₴

Факти зловживань та завищення вартості продукції також підтвердила внутрішня службова перевірка АТ "Укрзалізниця".

НАБУ повідомило про підозру організатору корупційної схеми з вугіллям для Укрзалізниці 01

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.