Росія - країна-терорист: полонені "азовці" розповіли про катування в рашистському полоні

Повернуті полонені захисники “Азовсталі” розповіли про своє перебування в російському полоні, зокрема після виходу військових зі зруйнованого заводу, деяких важкопоранених бійців відправили не до лікарні, а в Оленівську колонію, де їх катували.

Об этом сообщает VTimes


Про це розповів боєць полку “Азов” Владислав Жайворонок з позивним “Вікіпедія”, під час пресконференції.


” І через це ми можемо тільки здогадуватися, які там тортури були для тих, кого вони вважали достатньо здоровими для цього”, – пояснює захисник.


Сам він потрапив до лікарні в окупованому Донецьку, де над пораненими знущались та катували.


“Уявіть, що поранений знаходиться в лікарні, але з перших днів починається тиск, починаються допити. Хлопці, які там знаходилися, отримували значні тортури. Комусь встромляли голки у рани, когось катували водою, хлопці не отримували лікування”, – розповів він.


За його словами, у лікарні не завжди вистачало необхідних медикаментів і компетентних лікарів, однак Московщина ігнорувала ці факти та не зверталася по допомогу, оскільки створювала для світової спільноти видимість дотримання Женевських конвенцій. Там досі залишаються військові, яких донецькі хірурги вилікувати не можуть, і все “лікування” зводиться до підтримки життя. Зараз із ними немає зв’язку.


Також, “Азовець” Денис Чепурко з позивним “Манго” був свідком знущань над захисниками України.


“Я був свідком, коли били хлопців. Нас виганяли на так званий обшук і роздягали догола, на спеці. Присідати змушували. Хто підіймав голову з хлопців, то їх починали відразу бити. Під час допитів били палицями, примушуючи дати свідчення проти власного командування та взяти на себе провину у бомбардуваннях Маріуполя”, – розповів він.


Військовослужбовець Головного управління розвідки МОУ Дмитро Усаченко з позивним “Вишня” розповів, що полоненим погрожували розстрілом, вимагаючи зізнатися у начебто вбивстві маріупольців. Полонених змушували спати на підлозі, обмежували у воді та їжі. Чепурко бачив, як людей з барака забирали на два-три дні та повертали назад сильно побитими, з поламаними ребрами, їх заносили назад, іти самостійної вони не могли.


Зазначається, що гуманітарну допомогу від Міжнародного комітету Червоного Хреста у колонію не пускали.


Крім того, в “Азові” заявили, що Московія – це країна-терорист, і весь світ це бачить. А те, що рашисти влаштували в Оленівці – це беззаперечне порушення Женевської конвенції та злочин проти людяності.


Веніамін Цвєтков

Источник: Проект

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.