Нацбанк анулював ліцензії чотирьох фінансових установ

нбу,нацбанк

Національній банк України (НБУ) анулював ліцензії чотирьом небанківським фінансовим установам, шість – виключив з Державного реєстру фінансових установ, а одного страхового брокера – з Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів .

Відповідні рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 2 травня, повідомляє пресслужба регулятора.

Зокрема, на підставі власних заяв анульовано всі наявні ліцензії:

  • ТОВ "ФК "Інком Фінанс";
  • ПТ "Ломбард "Карат" Трофімов і компанія".

Також на підставі отриманих заяв ТОВ "Коллект Центр" та ТОВ "Кліринг фінанс" анульовано ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу.

Водночас На підставі поданих документів ТОВ "ФК "Інком Фінанс" та ПТ "Ломбард "Карат" Трофімов і компанія" виключено з Державного реєстру фінансових установ.

Крім того, ще чотири небанківські фінансові установи виключено з реєстру у зв’язку з прийняттям Національним банком рішення про анулювання (відкликання) у них усіх ліцензій:

  • ТДВ "СК "Рік-Автогарант";
  • ТОВ "Пульман фінанс";
  • ПТ "Ломбард "Сміла – кредит – центр" Косенко і компанія";
  • ТОВ "Сузір’я фінанс".

Читайте також: Нацбанк анулював ліцензії сервісу мікрокредитів "Гроші всім"

Як повідомлялося, ТДВ "СК "Рік-Автогарант" мало 4 ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування, які було анульовано на підставі рішення правління НБУ від 20 квітня.

Згідно з останньою поданою ТДВ "СК "Рік-Автогарант" звітністю за 2022 рік станом на кінець 2022 року обсяг страхових премій компанії становив 7,8 млн грн, вартість активів – 41,58 млн грн, страхові резерви – 3,92 млн₴ Частка ринку компанії за страховими преміями становила 0,02%.

За даними реєстру юросіб, бенефіціаром ТДВ "СК "Рік-Автогарант" вказаний львівський підприємець Роман Була.

Власник компанії у коментарі БізнесЦензору пояснив анулювання ліцензій планами про об’єднання бізнесу з іншою страховою компанією.

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.