Рейдери, які називають себе адвокатами: хто захищає аферистів Ярослава Гордієнка та Андрія Татарченка

Читать на русском

Ярослав Гордієнко та Андрій Татарченко

Ярослав Гордієнко та Андрій Татарченко

Екс-власник фермерського господарства "Прибузьке" Ярослав Гордієнко продовжує не платити по боргах. При цьому не залишає спроб прикинутися у суді жертвою рейдерів. Колишній керівник відділу продажу агрохолдингу-банкрута «Креатив», а за сумісництвом автор афери Mimier Trade активно шукає способи уникнути правосуддя.

Справа стосується боргу Гордієнка перед компанією з групи “Формула смаку” українського бізнесмена Олександра Табалова.

Борг виник у 2021 році, тоді дві компанії, якими керував Ярослав Гордієнко – Mimier Trade S.A. та MMT Commodities (належить самому Гордієнку) – вчасно не розрахувалися за постачання олії перед однією з компаній групи «Формула смаку» Олександра Табалова Coraleni Trading LTD. Сума боргу за двома контрактами становила 6 045 000 доларів.

Для його погашення компанія Табалова пропонувала Гордієнку інструмент аграрних розписок. Але сам боржник наполіг на іншому варіанті — переоформленні належного йому фермерського господарства «Прибузьке» на Олександра Табалова як гарантії майбутнього погашення боргу. Угоду провели 13 липня 2021 року, а вже через 2 дні Гордієнко подав заяву до правоохоронних органів про нібито рейдерство його активу.

18 травня 2023 року Ленінський суд Кропивницького продовжить розгляд цієї справи про брехливе рейдерство. Але у суді автор афери Mimier Trade та найкращий друг Андрія Татарченка обрав стратегію “кидалова” та провокацій.

Для цього він найняв адвокатів, які самі промишляють аграрним рейдерством. Саме цим прославилася харківська юрфірма «Легіон» на чолі з Владиславом Безруком, більш відомим в Харкові як “Мамонт”.

Згадаємо, що це за персонаж.

Адвокат на боці рейдерів

Чек з одеського клубу “Ібіца” на 120 тисяч гривень за ніч, солідний автопарк з Mercedes-Maybach та Porche з держномерами 1234, спроби стати героєм телепроекту “Холостяк” і навіть депутатом Верховної Ради у 2019 році, життя селебріті на показ, — харківський адвокат і власник юркомпанії "Легіон" Владислав Безрук не соромився ніколи. За це не вбивають.

30.05.2023 — рейдери

Владислав Безрук, він же «Мамонт»

Але в 2018 році він все ж таки пережив справжній замах. Тоді його мало не пристрелила група кілерів під час виходу із харківського спортклубу YOD. В результаті Безрук був поранений у плече. Розслідування цього нападу триває й досі.

30.05.2023 — рейдери

В Безрука стріляли з автомата 10 жовтня 2018 року

А ось його причини, ймовірно, у його професійній діяльності, якщо так можна назвати те, чим займається юрфірма “Легіон”. На сайті адвокатської контори Безрука вказано, що юрфірма надає послуги захисту від рейдерства, займається стягненням боргів та питаннями оформлення землі.

Ось тільки не вказано, що «Легіон» завжди діє на боці рейдерів.

"Всі свої гроші він заробив на рейдерстві — створив "Легіон" і захоплював фермерські господарства по всій Україні. На цих оборудках підняв мільйони доларів, спочатку створюючи проблеми аграріям, а потім сам же їх вирішуючи, — описував біографію Безрука співрозмовник видання “Страна” з юридичних осіб. — Коли його хлопці не ділять землі, то приїжджають "качати" об’єкти, пов’язані з будівельними конфліктами".

Також "Легіон" також брався за повернення складних боргів, беручи за це комісію до 50% від суми.

Терор та залякування селян

Юрфірма Безрука і досі регулярно фігурує у ЗМІ у зв’язку з рейдерськими конфліктами по всій країні. При чому захищають "легіонери" не постраждалий бік, а атакуючих.

Ось тільки невеликий послужний список справ щодо аграрного рейдерства, де засвітився особисто “Мамонт”.

Силове захоплення майна СГВК "Кузьминці" на Хмельниччині у 2014-2015 роках. Тоді адвокати “Легіону” разом із тітушками силою намагалися прорватися на територію фермерського господарства. Селяни були проти, конфлікт дійшов до стрілянини, на місці особисто був Безрук, який потрапив у кадр телеканалу “Інтер”.

30.05.2023 — рейдери

Безрук на місті сутичок селян та рейдерів, кадр з сюжету телеканалу «Інтер»

На Тернопільщині у 2017 році “Легіон” розвинув цілий терор місцевого населення, примушуючи переписувати свої паї на іншу агрофірму “Мрія”. Тоді ж тітушки з Харкова, яких привіз із собою «Легіон», жорстоко побили у готелі «Глобус» захисника фермерів, АТОшника Олександра Починка.

30.05.2023 — рейдери

Були в історії «Мамонта» і невдалі захоплення, 2018 року провалилася спроба “легіонерів” рейдернути елеватор у Занках Харківської області. Вона ж мало не коштувала адвокату рейдерів життя, принаймні такою була одна з версій слідства щодо замаху на Безрука.

Вкрасти “Прибужське” вдруге

Далі було ще багато конфліктів та судів.

Тепер фірма “Легіон” захищатиме Ярослава Гордієнка, який не просто прикидається жертвою рейдерів, а й за допомоги адвокатів хоче кинути на гроші Олександра Табалова.

Справа в тому, що на даний момент фермерське господарство «Прибужське» знаходиться у власності підставної особи… охоронця Безрука — Михайла Бовгунова, 1994 року народження.

Гордієнко, який ще у липні 2022 року «кричав» про те, що фермерське господарство у нього начебто вкрали, про зміну власника з Табалова на охоронця Безрука промовчав. Це зайвий раз свідчить, що дії адвокатів та Гордієнка скоординовані.

Цілком можливо, що переписавши ферму на охоронця Безрука таким чином Гордієнко розрахувався за «кришу» з адвокатами. А всі дії, починаючи від пропозиції передати ферму Табалову в якості гарантії майбутнього погашення боргу, як і подальша заява в правоохоронні органи від Гордієнка, що його начебто змушували це робити, були узгоджені з адвокатами від самого початку. І мають на меті одну ціль — уникнути погашення боргу компанії Табалова.

Найближчим часом ми можемо побачити й інші брудні методи в судовому процесі. Такі як залякування свідків, тиск на учасників процесу, чорнуху у ЗМІ та інші бандитські фішки, які так люблять “легіонери”.

Тільки це ніяк не змінює суть справи: борг Гордієнка $6 млн досі залишається непогашеним. А на будь-які спроби незаконних дій обов’язково буде відповідь у правовому полі.

Автор: Марина Опанасенко

Стрелочник
Стрелочник
http://strelochnik.com - Стрелочник - инсайд и коруппция в транспортной отрасли.